Seancė trajnimi dhėnė nga specialistėt e APAAL nė kuadrin e akreditimit periodik tė programeve tė studimit Bachelor tė Universitetit “Epoka”

January 25th, 2017

Seancė trajnimi dhėnė nga specialistėt e APAAL nė kuadrin e akreditimit periodik tė programeve tė studimit Bachelor tė Universitetit “Epoka”

Seancė trajnimi dhėnė nga specialistėt e APAAL nė kuadrin e akreditimit periodik tė programeve tė studimit Bachelor tė Universitetit “Epoka”

Më 25 janar 2017, specialistë nga Agjencia Publike e Akreditimit të Arsimit të Lartë (APAAL) në Shqipëri organizoi një seancë trajnimi për anëtarët e Grupeve të Vlerësimit të Brendshëm (GVB-të) dhe të Bordi i Vlerësimit Akademik dhe Zhvillimit të Cilësisë të Universitetit “Epoka”, në lidhje hartimi i Raporteve të Vlerësimit të Brendshëm (RVB) Periodike në kuadrin e akreditimit periodik të programeve të studimit Bachelor. 
Fillimisht, trajnuesit dhanë një pasqyrë të përgjithshme mbi rëndësinë e APAAL dhe sigurimin e cilësisë në arsimin e lartë në Shqipëri. Më pas, ata shpjeguan në detaje të gjitha temat e RVB-së periodike, ku të përqendrohen dhe si të reflektojnë informacionin si dhe të dhënat sipas standardeve dhe tabelave të përfshira në raport. Seanca i trajnimit, përfundoi me seksion e diskutimit, ku anëtarët e GVB-ve kishin mundësi për të marrë përgjigje për pyetjet e tyre në lidhje me përgatitjen e RVB-ve.